Een biologisch landbouwbedrijf met zorg voor bodem, plant, mens & dier

Kortste keten
Puur Leguum is een biologisch landbouwbedrijf gelegen in Heusden-Zolder. Bij ons kan je terecht voor seizoensgebonden biologische groenten, fruit en eieren. Deze kan je aankopen in onze hoevewinkel of bestellen via onze flexibele groentenpakketten. De groenten komen rechtstreeks van het veld en hebben daardoor een zeer goede kwaliteit. Als consument sta je dus in directe relatie met de boer en onderscheiden we ons van de grote supermarkten.

Gevarieerde teelten
In ons aanbod kan je meer dan vijftig soorten groenten terugvinden. We bieden een ruim assortiment van ‘klassieke’ groenten, zoals aardappelen, kolen, pompoenen en asperges aan, maar telen ook nieuwe en vergeten soorten, zoals pastinaak, rammenas en yacon. Aangezien we een kleinschalig bedrijf zijn, zullen we in het voor- en najaar bepaalde teelten aankopen bij lokale collega-boeren. Dit doen we om voldoende variatie te kunnen bieden in onze groentepakketten en hoevewinkel.

Bio-weide eieren
Bij ons kan je terecht voor verse biologische eieren. Wij houden onze kippen in een mobiele stal waardoor ze 100% van vrije uitloop kunnen genieten. Wekelijks verplaatsen we onze stal om zo onze kippen het beste leven te geven op het ritme van de natuur. Ze krijgen 100% biologisch graanvoer. Dit garandeert een optimale smaak en kwaliteit van onze eieren.

Zorg voor milieu & klimaat
Onze groenten en fruit zijn 100% biologisch gecertificeerd. Dit wil zeggen dat wij geen gewasbestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruiken, in volle grond telen & veel aandacht besteden aan zorg voor de bodem en onze eigen impact op het milieu.  

Meer weten over ons bedrijf? Check dan dit filmpje

 0476 27 87 01

  info@puurleguum.be