Een groentebedrijf met zorg voor bodem, plant, mens & dier

Kortste keten
Puur Leguum is een kleinschalig groentebedrijf gelegen te Heusden-Zolder. Bij ons kan je terecht voor seizoensgebonden biologische groenten en fruit. Deze kan je aankopen in onze hoevewinkel of bestellen via onze flexibele groentenpakketten. De groenten komen rechtstreeks van het veld en hebben daardoor een zeer goede kwaliteit. Als consument sta je dus in directe relatie met de boer en onderscheiden we ons van de grote supermarkten.

Gevarieerde teelten
In ons aanbod kan je meer dan vijftig soorten groenten terugvinden. We bieden een ruim assortiment van ‘klassieke’ groenten, zoals aardappelen, kolen, pompoenen en asperges aan, maar telen ook nieuwe en vergeten soorten, zoals pastinaak, rammenas en yacon. Aangezien we een kleinschalig bedrijf zijn, zullen we in het voor- en najaar bepaalde teelten aankopen bij lokale collega-boeren. Dit doen we om voldoende variatie te kunnen bieden in onze groentepakketten.

Zorg voor milieu & klimaat
Onze groenten en fruit zijn 100% biologisch gecertificeerd. Dit wil zeggen dat wij geen gewasbestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruiken, in volle grond telen, veel aandacht besteden aan zorg voor de bodem en zeker onze eigen impact op het milieu.  

 0476 27 87 01

  info@puurleguum.be